אז איך עושים את זה כי קרמבו זה משהו רך ושברירי
פשוט מאד מקפיאים את הקרמבו לפני שעוטפים אותו בבצק סופגניות. בהקפאה מלאה הוא לא יתקשה לגמרי, הוא יישאר עדיין טיפה רך אך יציב יותר ונוח לעבודה.
בנוסף חשוב מאד, אחרי שהקרמבו קפוא מועכים אותו מעט. הסיבה לכך היא שצורת הקרמבו לגובהה וזה גורם לסופגניות להתהפך לצד כל הזמן בזמן הטיגון.
הניסיון הראשון שלי לא היה מוצלח כי בחלק מהסופגניות הקרמבו התפרץ החוצה כבר בזמן ההתפחה. לא שלא אכלו אותם בסוף, טרפו אותם. אבל הבנתי שצריך לעטוף אותם ביותר בצק. אז כן יוצאות סופגניות יחסית גדולות אבל מרשימות. אפשר להגיש אותם כשהן חתוכות לחצי אם זה גדול לכם מידי.
איך עוטפים את הקרמבו בבצק סופגניות
אחרי שהקרמבו הקפוא מעוך טיפה, מניחים עליו את הבצק שתפח וסוגרים בצד של העוגייה ע״י צביטות . ככה נזכור שהצד הפחות יפה זה התחתית, איפה שנמצאת העוגייה וזה הצד שיהיה כלפי מטה כשמגישים. לא שזה כזה חשוב תמיד אפשר לבזוק אבקת סוכר ואז זה יפה בכל מיקרה. הבצק שלי הפעם יצא יחסית דביק כמו שרואים אבל זה לא הפריע. כן הן יצאו קצת מכוערות אבל דווקא זה טרם למרקם רך ומשגע גם כשהסופגניות התקררו לגמרי.
טיגון הסופגניות
את הבצק שממולא בקרמבו הנחתי על ריבועי נייר אפייה ושלחתי להתפחה כרגיל . כמו בכל מתכוני הסופגניות שלי מהסוג הזה חיממתי את השמן ל-160 מעלות ונעזרתי במד טמפרטורה כל הזמן. אם בזמן הטיגון הטמפרטורה עולה מעבר ל-165 מעלות אפשר פשוט לכבות את הכיריים ולהדליק שוב כזה יורד לטמפרטורה הנכונה. אותו דבר הפוף אם הטמפרטורה יורדת מגבירים את הלהבה.
אפשר להשתמש באחד מהמתכונים האלה להכנת הבצק: סופגניות פאי לימון או סופגניות אמיתיות . למתכון הזה הפעם השתמשתי באותו בצק כמו בסופגניות פאי לימון אך את החלב המרתי למים.
לגבי הקרמבו, השתמשתי בטעם וניל אך ברור שאפשר גם קרמבו מוקה או כל סוג שרוצים.